U trendu

Afričke ljubičice zalivajte ovim prirodnim eliksirom, biće bujne i cvetaće veličanstveno

Afričke ljubičice su naizgled krhke i osetljive, ali zapravo je to cvet koji odlično podnosi čak i zimske uslove. Međutim, da bi još bujnije i lepše cvetale, dobro je upoznati se s nekim trikovima za njihovu dodatnu prihranu.

Ova prelepa biljka s baršunastim listovima i laticama veoma je popularna dekoracija mnogih domova, posebno zato što, pod pravim uslovima, može da cveta cele zime, ulepšavajući vaš životni prostor čak i kada drugo cveće miruje.
Ono što je presudno za njegov rast i pravilan razvoj jeste dovoljno sunčeve svetlosti, najmanje osam do deset sati dnevno, ali ne direktne. Najbolje će se držati ako ga postavite na zapadnu, istočnu ili severnu stranu kuće, a toliko je žilava vrsta da će uspevati i u vlažnim prostorijama kao što su kupatilo ili kuhinja.
Ne treba je previše zalivati, bitno je da je zemlja vlažna i da zalivate vodom sobne temperature, najbolje odstajalom, ne svežom.

Pored ovih osnovnih uslova, svoju ljubičicu s vremena na vreme možete tretirati prirodnim eliksirom koji će je osvežiti, nahraniti i omogućiti joj da veličanstvenije cveta. Koliko god orhideje vole zeleni čaj ili pirinčanu vodu, ljubičice će voleti ovu tečnost.

Spas za ljubičice o kojem govorimo je vrlo jednostavan i radi se o sastojku koji svi imamo u svojim kuhinjama, posebno tokom zimskih meseci.

To je kora citrusnog voća, poželjno limuna ili pomorandže. Sledeći put kada oljuštite pomorandžu ili iscedite limun, ne bacajte koru, već je sačuvajte i pripremite prirodni dodatak za svoje ljubičice.

Recept za citrusni rastvor za ljubičice

Koru citrusa po želji preliti sa 4 dcl vrele vode i ostaviti da se kuva na tihoj vatri dva do tri sata. Dobijeni koncentrat razblažite s litrom vode, prebacite u flašu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Svoje ljubičice možete zalivati ovom tečnošću jednom u sedam dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.