U trendu

Ako još uvek nemate ovu biljku, trebalo bi što pre da je nabavite: Veruje se da u kuću donosi sreću i novac

Poznavaoci feng šuija znaju da su zelene biljke pravi iscelitelji negativne energije u kući. Prema nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, postoje i biljke koje privlače novac u kuću, a ukućanima donose mir i blagostanje. Najpoznatija među njima je krasula (lat. crasula ovata).

Veruje se da prisustvo ove  „biljke novca“, koju još zovu i „dolar drvo“ ili „parac“, zbog mesnatih listova koji liče na kovanice, pozitivno utiče na posao. Zato je ona odličan izbor za kancelariju, a u nekim azijskim zemljama čak se prenosi s kolena na koleno. Veoma je otporna i uz adekvatnu negu može dugo da potraje.

Foto: Free photo on UkrMediaCC BY 2.0

Krasula je biljka kojoj je potrebna svetlost, a ako je nema dovoljno, listovi će biti bledi, a biljka će se izdužiti.

Kad dođe toplo vreme, treba je izneti napolje, ale ne na mesto koje je direktno izloženo suncu. Kad je iznesete napolje, treba pojačati zalivanje, ali je zalijte tek kad se zemlja osuši, jer u protivnom, može se desiti da lišće počne da opada, a koren istruli.

Krasulu možete povremeno orezati, da biste dobili gušću i bujniju krošnju. Ona ne traži veliku saksiju, ali ako raste u većoj saksiji, uz dodatnu prehranu, brže će napredovati. Za presađivanje i uzgajanje koristite zemlju za kaktuse.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar