Ako niste pre odlaganja, sada premažite kožnu jaknu ovim sredstvom: Izgledaće lepše i produžićete vek trajanja

Kožne jakne, baš kao i obuća od kože zahtevaju održavanje. Tačnije, održavanjem ćete im produžiti vek trajanja i lepše će izgledati iako ih nosite već godinama.

Odabir proizvoda za održavanje kožne jakne može zavisiti i od tipa kože (npr. da li je ona prirodna ili veštačka), pa je dobro proveriti preporuke proizvođača jakne ili konsultovati se sa stručnjakom za kožu ako niste sigurni koji proizvod je najbolji za vašu jaknu.

Takođe, redovno održavanje, izbegavanje izlaganja jakne suncu i ekstremnim vremenskim uslovima, kao i pravilno skladištenje, igraju važnu ulogu u produženju veka trajanja kožne jakne.

Evo nekoliko saveta o tome čime je najbolje da se namažu kožne jakne:

Ulje za kožu

U pitanju je odličan proizvod za održavanje kožnih jakni. Ono hrani kožu, održava je mekanom i sprečava pucanje ili sušenje. Možete ga naneti na krpu i blago utrljati u kožu jakne. Nakon toga, ostavite da se jakna prirodno osuši.

Krema za kožu

Takođe su dobar izbor za održavanje kožnih jakni. One sadrže specijalizovane sastojke za hidrataciju i zaštitu kože. Nanesite kremu ravnomerno preko cele površine jakne i pažljivo je izmasirajte. Nakon toga, ostavite da se osuši.

Balzam za kožu

Sličan je kremi i takođe pomaže u održavanju mekoće i sjaja kože na jakni.

Sredstva za čišćenje

Pre nego što nanesete bilo koji proizvod za održavanje, uvek temeljno očistite jaknu od prašine, prljavštine i mrlja. Koristite blagi sapun i vodu ili specijalno sredstvo za čišćenje kože.

Savet: Pre upotrebe bilo kog proizvoda na celoj jakni, preporučuje se da testirate malu količinu na nevidljivom delu kako biste bili sigurni da neće izazvati promene boje ili oštećenje kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.