U trendu

Ako ovako budete koristili omekšivač, garderoba će vam lepo mirisati i sedam dana nakon pranja

Mnoge žene prilikom pranja veša stavljaju previše praška ili omekšivača, koji mašina ne može dobro da ispere, pa se on nakuplja u tkanini i na kraju se umesto lepog mirisa dobija nešto što podseća na prljavo.

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da vam veš mašina nije dobro oprala veš, pa kada ga izvadite iz bubnja po njemu su bele mrlje praška ili omekšivača, a kao rezultat dobijete neprijatan miris umesto lepog.

Pre nego što stavite omekšivač u vašu veš mašinu, obratite pažnju na to da li je tkanina koju ste stavili u bubanj pogodna za omekšivač. Ako perete sintetičke materijale, omekšivače treba izbegavati.

Kada je u pitanju teksas, na primer, proizvođači su naglasili da se omekšivač nikada ne dodaje. Omekšivač čini tkaninu da se širi, a takođe se boja brže ispire.

Ukoliko niste spremni da se pridržavate ove preporuke, optimalan interval između dva pranja je period od dva do šest meseci, u zavisnosti od toga koliko često se farmerke nose i od individualnih karakteristika vašeg tela.

Nagomilana prljavština u mašini za pranje veša može biti razlog za loš miris veša, a mogu se pojaviti i bele fleke na odeći. Da biste to izbegli, pridržavajte se ovih pravila:

  • Ispraznite mašinu za pranje veša što je pre moguće nakon svakog pranja;
  • Posle svakog pranja, uklonite preostali deterdžent sa gume na vratima;
  • Redovno sušite odeljak za deterdžent;
  • Jednom mesečno pustite mašinu za pranje veša „na prazno“ sa deterdžentom i sirćetom za dezinfekciju.
  • Nemojte sipati omekšivač odmah na početku pranja, sačekajte da mašina za pranje veša prođe kroz prvi ciklus pranja i tek nakon što uzme vodu za sledeći ciklus, dodajte omekšivač.

Tako će više omekšivača ostati u tkanini i više će mirisati. Ipak, budite oprezni jer ostaci omekšivača koji su odgovorni za jači miris mogu iritirati vašu kožu, prenosi Danas.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar