U trendu

Ako ove predmete imate u kući, odmah ih bacite: Teraju sreću i blagostanje, a privlače nesreću i zlo

Drevne alternativne prakse uključuju u svoju centralnu filozofiju brojne predmete, koji mogu doneti lošu sreću nama i našem prebivalištu. Ova konkretna metodologija traje do danas i predstavlja nekoliko izbora dekorativnih elemenata i dodataka.

Izdvojili smo šest centralnih objekata koji opterećuju energiju našeg privatnog prostora i koje treba ukloniti iz svakog doma.

Pokvaren sat

Ovo je jedno od glavnih pravila u feng šuiju. Odlučiti da polomljene stvari čuvamo u našem domu je negativan znak. Ovaj specifičan pokret podržavaju mnogi terapeuti kao znak da naš prostor i dušu karakteriše haos i intenzivan nered. Važno je da sve polomljene stvari, kao i neispravne satove popravite ili izbacite iz kuće.

Stara metla

Važno je da kada se preselimo u novu kuću, ne ponesemo sa sobom metlu koju smo koristili u staroj kući. Mit kaže da će stara metla odbiti sreću, a zdrav razum kaže da bi korišćenje starih alata za čišćenje moglo da unese štetočine i prljavštinu iz našeg prethodnog prebivališta.

Buket crvenog i belog cveća

Hajde da se pobrinemo da pripremimo naše bukete sa mnogo različitih nijansi cveća ili ih zadržimo u jednoj boji. Viktorijansko sujeverje kaže da videti samo crveno i belo cveće zajedno u vazi znači da će smrt uskoro uslediti.

Otvoren kišobran

Često se kaže da otvaranje kišobrana u zatvorenom prostoru donosi nesreću. Prema ovom sujeveru, koje ima svoje korene u egipatskim legendama, kao i nordijskim tradicijama, čin unošenja predmeta koji štiti vaše telo od kiše u vaš dom je simboličan. To znači da vređate duhove čuvare našeg doma, implicirajući da njihova zaštita nije dovoljna.

Kaktus

Možda izgledaju slatko i moderno u dekoraciji, ali prema principima Feng šuija, bodljikave biljke poput kaktusa i bodljikavog bagrema donose nesreću i mogu dovesti do razdora u našem domu.

Stolica za ljuljanje

Stolica za ljuljanje ne pravi nikakav „problem“ ako je svakodnevno koristimo i biramo za odmor. Prema bezvremenskim irskim legendama, kažu da prazna stolica za ljuljanje poziva zle duhove u naš dom, a takva poruka svakako nije prijatna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar