U trendu

Ako perete ovaj predmet u mašini, prekinite odmah jer ćete je sigurno pokvariti

Jedan od najkorišćenijih uređaja u našem domu je mašina za pranje veša, ali ponekad je osim za pranje odeće ili posteljine i peškira koristimo i za pranje nekih predmeta koji u njoj ne bi trebalo da se nađu.

Majstor Skot Flin za portal Family Handiman otkrio je da jednu stvar nikada ne treba prati u veš mašini. Reč je o – prostirci za kupatilo koja upija vodu tokom pranja i time oštećuje normalno funkcionisanje vaše mašine za pranje veša.

– U nekom trenutku tokom pranja, prostirka će postati veoma teška, pa može čak i da pokvari veš mašinu – tvrdi Skot Flin i dodaje da moderne mašine za pranje veša imaju veću brzinu centrifuge od starijih i stvaraju veliku silu kod teških predmeta.

Takođe, većina današnjih prostirki sadrži gumu koja se raspada pri pranju. Problem nastaje kada komadi gume uđu u odvodnu cev i začepe je. Zbog toga prostirku treba prati ručno.

A evo kako da to i najbolje uradite:

Potrebno je samo prostirku potopiti u kadu ili veliki lavor, te preko nje sipati malo deterdženta i malo sirćeta, i istrljati prostirku četkom s mekim čekinjama, s prednje i zadnje strane. Nakon toga, ostavite prostirku da se potpuno osuši pre nego što je vratite u kupatilo. Zbog visokog procenta sirćetne kiseline, alkoholno sirće se može koristiti kao prirodno sredstvo za čišćenje, protiv gljivica i bakterija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar