U trendu

Ako pravite ove grešaka u uređenju, vaš dom može izgledati hladno i neprivlačno

Dom je utočište u kojem nakon napornoga dana želimo da se odmorimo i osetimo rasterećeno i prijatno i da uspešno napunimo baterije za obaveze pred nama.

Osim toga, on obično odražava našu ličnost, pa mnogi s užitkom pristupaju njegovu uređenju.

Bez obzira jeste li sami osmislili izgled svoga doma ili ste to prepustili stručnjacima, ponekad rezultat može biti razočaravajući.

Osećate li se neprijatno u njemu ili vam se stalno čini kao da nešto ne štima? Jedan od mogućih razloga je i to što ste napravili nekoliko vrlo čestih grešaka prilikom uređenja.

U prostoru nema biljaka

Moć sobnih biljaka nikada se ne smete potceniti. One funkcionišu i kao ovlaživači vazduha, ali i opskrbljivači kiseonikom. Smanjuju stres, obezbeđuju dobar san i podižu raspoloženje. Osim toga, daju poseban šarm svakom prostoru. Zamislite samo monsteru u žardinijeri od pletenog bambusa u svom domu – to je jednostavno predivan prizor!

Nema dodatnih lampi

Dobro raspoređena rasveta igra vrlo bitnu ulogu u dizajnu enterijera i može potpuno transformisati prostoriju. Indirektni izvori svetlosti – različite vrste svetiljki – uz sijalice s toplim svetlom stvoriće prijatnu atmosferu u enterijeru. Velika podna lampa iza kauča, nekoliko sveća na stočiću ili efektna lampa na polici za knjige umesto plafonskog svetla uvek su fantastična opcija. Razmislite i o ovim malim trikovima koji brzo obezbeđuju da stan izgleda prijatnije.

Nedostaju lični detalji

Mnogi će se složiti s tvrdnjom da dom izgleda udobno i šarmantno samo kada se u njemu odražava karakter stanara. Niste sigurni kako uneti svoju ličnost u prostorije? Uz pomoć fotografija, zanimljivih predmeta koji vas podsećaju na neko divno putovanje, impresivne zbirke knjiga… Ili pak možete svoju omiljenu boju iskoristiti za jastučnice, stolnjake, sveće… Ako volite kreativne aktivnosti, sami naslikajte slike, obojite policu po svom ukusu ili preuredite npr. komodu koju ste nasledili od bake… Važno je da u svoj prostor unesete stvari koje niko drugi nema i koje održavaju vaš karakter, ličnost i stil, piše Topral.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.