U trendu

Ako sanjate finansijski uspeh, ovih 5 predmeta morate da imate u svom domu

Feng šui je kineska praksa stvaranja ravnoteže u prostoru kako bi se optimizovao protok energije.

Da biste postigli harmoniju sa feng šuijem, morate da unesete pet prirodnih elemenata u svoj dom – vodu, metal, vatru, drvo, zemlju – i uspostavite ravnotežu između svih njih.

Ukoliko želite da vašim domom pozitivna či energija neometano kruži, u nastavku otkrivamo 5 predmeta koje morate imati u svom domu.

Aromatični predmeti

Mirisi imaju veoma snažan uticaj na naše živote, jer izazivaju određene emocije i stvaraju atmosferu. Osim toga, to je jedan od najlakših načina da unesete pozitivne promene u svoj život. Da biste to uradili, koristite mirisne sveće ili eterična ulja koja vam se sviđaju.

Ogledalo

Ovaj predmet je obdaren mističnim osobinama i smatra se provodnikom energije. Prema pravilima kineskih mudraca, bolje je postaviti ogledalo tamo gde neće odražavati prozor ili ulazna vrata, inače pozitivni či neće ući u kuću. A ako amajlije stoje suprotno, onda će se dobar uticaj povećati.

Lampa

Svetlost je stimulator energije, personifikujući element vatre. Stoga, ako kuća nema dovoljno prirodnog svetla, potrebno je nabaviti dodatne uređaje. Odlučite se za lustere i lampe sa zaobljenim oblicima: ovo će pomoći da se tok či energije usmeri u pravom smeru.

Organizator

Stvari na svojim mestima privlače zdravlje i blagostanje porodice. Ne kažu bez razloga da svaka dva-tri meseca treba da poklanjate sve nepotrebno da biste raščistili prostor. Inače, posebni ormarići za čuvanje predmeta pomoći će vam da organizujete stvari i imate red u kući.

Biljke

Sobno cveće u enterijeru će pomoći u postizanju duhovne harmonije i aktiviranju energije prostora. Pratite njihovu lokaciju: bolje je staviti biljke u saksiji u ormar dalje od mesta odmora, jer se u cvetnom tlu stalno dešavaju procesi truljenja, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar