U trendu

Ako želite da maksimalno iskoristite krasulu za ispunjenje želja, morate je držati na ovom mestu u kući

Evo gde treba staviti ovu biljku da u kuću privuče bogatstvo

Krasula je prelepi sukulent i važi za najmoćniju biljku u Feng šuiju. A gde treba da postavite drvo novca u domu ako želite da privučete finansijsko izobilje?

Zbog Feng šui i oblika listova krasule nazivaju je drvo novca, jer aktivira finansijsku sreću. Bogata zelena boja i sočnost njenih listova vezani su za simboliku rasta i obnove.

Aktiviranje pozitivne energije biljke koja privlači novac, to jest njeno pozicioniranje u domu i njeno pravilno održavanje, od ključnog su značaja ako želite da ova biljka „radi“.

Gde treba da postavite drvo novca u domu: Ima li koristi od veštačke krasule

Živo drvo novca, koje je zdravo i dobro održavano, doneće najviše koristi kada je reč o privlačenju novca. Ali, šta ako u domu nema uslova za držanje krasule? Ako živite u kući ili stanu koji ne obezbeđuje adekvatno osvetljenje za zdravu biljku, onda možete koristiti veštačko drvo novca. Veštačka krasula, po Feng šuiju, mnogo je bolja opcija od slabašne, uvele biljke, koja privlači negativnu energiju i treba je odmah eliminisati.

Koje je idealno mesto za drvo novca

Pravilno postavljanje krasule veoma je važno ako želite da privučete izobilje. Postoji nekoliko idealnih lokacija za postavljanje ove biljke, kao i onih koje treba izbegavati. Korišćenje bagua mape u domu, ili čak u jednoj prostoriji, može vam pomoći da pronađete savršeno mesto za otključavanje srećne energije drveta novca. A možete koristiti i svoju intuiciju i staviti biljku tamo gde po vama to ima najviše smisla.

Ako se u jugoistočnom sektoru vašeg doma, koji se smatra sektorom bogatstva i prosperiteta u Feng šuiju, nalazi kupatilo, i pritom nije dobro osvetljeno, onda tu nećete postaviti drvo novca. Povoljna alternativa za nezgodne lokacije identifikovane na vašoj bagua mapi je da pronađete željeni sektor u drugoj prostoriji.

Trpezarijski sto je dobra lokacija za aktiviranje blagodati krasule, posebno kada se ogleda u ogledalu. To umnožava finanijsko obilje. Postavljanje ove biljke jugoistočni sektor doma (bogatstvo i prosperitet) smatra se veoma srećnim. Drvo novca u kućnoj kancelariji može poboljšati poslovnu sreću kada se postavi u jugoistočni ugao kancelarije ili jugoistočni ugao radnog stola.

Podstaknite dobro zdravlje postavljanjem krasule u centar vašeg doma. Privucite pozitivan či tako što ćete postaviti ovu biljkuu predsoblje, odmah pored ulaznih vrata. Drvo novca u saksiji, postavljeno napolju, pored ulaznih vrata, može „pozvati srećnu či da uđe u vaš dom“. U poslu, veruje se da postavljanje krasule pored kase povećava bogatstvo i uspeh. Postavljanje ove biljke na ulaz u vašu radnju, ili neki drugi poslovni objekat, smatra se povoljnim za osiguranje uspeha i kontinuiranog rasta.

Gde krasuli nije mesto

Spavaće sobe mogu biti problematične za postavljanje biljaka, jer mnogi Feng šui praktičari veruju da rastuća energija biljaka može poremetiti san, dok drugi veruju da biljke donose obnavljajuću energiju. Pošto se drvo novca smatra generatorom sreće i prosperiteta, biće efikasnija u drugim prostorijama koje nisu posvećene spavanju i odmoru.

(Lepota i Zdravlje)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.