U trendu

Ako želite da vam se brže osuši veš, ne ubacujte ovo u veš mašinu!

Sušenje veša prirodnim putem uvek je bolji izbor od mašine za sušenje veša. Štedi energiju, sprečava da se veš naelektriše od statičnog elektriciteta, a takođe mu produžava i vek trajanja.

Mašini za veš koja se puni spreda dovoljna je samo osmina preporučene količine deterdženta, nemojte da vas zavara ono što piše na pakovanju. Mašine koje se pune odozgo sasvim dobro će oprati veš uz četvrtinu deterdženta. Šenon Laš je stručnjak za pranje veša iz Australije, i kaže da je trik u tome da stavite manje deterdženta i nimalo omekšivača!

Preskočite omekšivač jer je na osnovi ulja, koje će otežati sušenje veša. Komadi tkanine upiće tečnost tokom pranja, a zbog omekšivača ta tečnost će duže isparavati. Ona navodi da je bez omekšivača moguće tri puta brže osušiti veš.

Ako već sušite u mašini za sušenje veša, onda neka sušilica bude blizu prozora ili ventilacije u prostoriji kako bi vazduh mogao da cirkuliše, i nemojte pretrpavati sušilicu, oko svakog komada garderobe trebalo bi da postoji malo slobodnog prostora da bi se brže sušio.

Još jedna velika prednost sušenja veša van mašine je to što nikada ne morate da brinete da li se neki osetljivi komad garderobe skupio ili deformisao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar