U trendu

Ako želite da vaša mašina za veš traje što je duže moguće, ne zaboravite da uradite 1 prostu stvar

Svaka mašina za pranje veša ima određeni kapacitet opterećenja. Obično je vidljiv na prednjoj strani uređaja. Da bi nam oprema za pranje što duže služila i da se ne bi pokvarila, potrebno je u nju staviti tačnu količinu veša.

Previše odeće u mašini za pranje veša sprečiće uređaj da očisti sve mrlje. Kontinuirano preopterećenje mašine za pranje veša dovešće do bržeg habanja bubnja, amortizera i ležajeva, a troškovi njihove popravke ili zamene često premašuju cenu kupovine novog aparata.

Tvrda voda je problem sa kojim se suočavaju mnogi srpski gradovi. Jedan od načina za omekšavanje vode je ugradnja specijalnih sistema za omekšavanje koji uklanjaju kamenac. Međutim, nemamo uvek mogućnosti i resurse da se opredelimo za ovo rešenje.

Tvrda voda veoma negativno utiče na radni vek naše mašine za pranje veša. Doprinosi prekomernom taloženju kamenca unutar uređaja i uzrokuje kvarove.

Najlakši način da se oslobodite kamenca i prljavštine iz unutrašnjosti mašine za pranje veša jeste da koristite sirće i limunsku kiselinu. Pripremljenu smešu, koja se sastoji od oko 40 g limunske kiseline i oko 3 litra sirćeta, sipajte u mašinu za pranje veša, zatim izaberite najvišu moguću temperaturu uređaja i stavite veš. Najbolje je ponoviti ceo proces svaka 2-3 meseca.

Redovno čistite uređaj

Ako želite da vam mašina za pranje veša služi što je duže moguće, ne zaboravite da je redovno čistite. Samo stavljanje veša sa deterdžentom neće ukloniti svu neželjenu prljavštinu.

Trebalo bi temeljno i redovno čistiti posudu za deterdžent, filtere, bubanj ili vrata, jer na teško dostupnim mestima često postoji buđ ili mrlja od ostataka deterdženta.

Takođe je važno ostaviti vrata i fioku za deterdžent otvorene nakon pranja. Ovo će smanjiti rizik od stvaranja buđi. Sve što vam treba je tečnost za pranje posuđa ili mešavina sode bikarbone i sirćeta da biste se rešili sve prljavštine.

Pazite na ostatke u džepovima

Čak i neupadljiva igla ili novčić ostavljeni u džepu pantalona mogu uzrokovati kvar mašine za pranje veša. Stoga, svaki put kada stavite bilo kakvu odeću u bubanj mašine, pažljivo proverite sve džepove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar