U trendu

Ako želite da vaši stari peškiri opet budu mekani, evo kako ne smete da ih perete

Ako želite da vam veš bude mekan, stavljanje omekšivača u svako pranje čini se logičnim rešenjem. Međutim, prema rečima stručnjaka, to nije uvek tako, a ponekad korišćenje omekšivača može učiniti više štete nego koristi – naročito kada su u pitanju peškiri.

Naime, Vanesa Amaro, domaćica iz Amerike podelila je TikTok video u kojem je pričala o problemima korišćenja omekšivača prilikom pranja peškira. U njemu je objasnila da omekšivač može sprečiti da peškiri budu meki i upijaju kao što su to ranije bili.

– Nikad ne perite svoje peškire s omekšivačem. Omekšivač sadrži vosak i ulja. Ulje odbija vodu, što znači da ako perete peškire omekšivačem, neće imati toliku moć upijanja kao pre – objasnila je u videu.

Vanesa je umesto korišćenja omekšivača predložila da pomešate sirće sa sredstvom za uklanjanje mrlja, i boraksom, ali umesto njega možete koristiti i sodu bikarbonu.

@vanesamaro91

Did you know that ? #cleantok #cleanfreak #cleanhack #cleaningtiktok

♬ Nobody.knows – Brenky

Što je još bolje, možete uštedeti novac ako koristite samo sirće i u potpunosti izbacite sredstvo za uklanjanje mrlja i sodu jer stručnjaci iz Turkish Towel Company kažu da je potrebna samo jedna šoljice alkoholnog sirćeta da svojim peškirima vratite mekoću i upijajuća svojstva.

– Stavite peškire na redovni ciklus pranja, a zatim ih ponovo operite tako da stavite sirće umesto omekšivača – rekla je Vanesa.

Ako tretman ne uspe nakon jednog pranja, to može biti zbog velike količine nakupljenih ostataka od omekšivača. U tom slučaju, možda ćete morati da ponovite pranje sirćetom.

Takođe možete naići na poteškoće ako preopterećujete mašinu jer je peškirima potrebno puno prostora tokom ciklusa. Ako imate dovoljno ručnika za jedno pranje, operite ih samostalno bez drugog rublja, piše Mirror, a prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar