U trendu

Ako želite da vešu vratite belu boju, u mašinu ubacite jedan začin

Bela košulja, bela majica ili belo donje rublje uvek su na početku najčistije bele boje. Međutim, već nakon nekoliko pranja postaju prljavo beli, sivi ukoliko se peru s obojenim komadima, a od znoja mogu čak i požuteti. Ali, internet savetnici tvrde da su pronašli spasonosno rešenje uz koje će bela odjeća ponovno biti blistavo bela. I to uz jednu namirnicu koja zapravo nema puno veze s belom bojom u klasičnom smislu. Reč je o – ne biste verovali – biberu!

Ovaj začin koji mnogi imaju u svojoj kuhinji trebalo bi, dakle, da pomogne u čišćenju bele odeće. Da biste to postigli, tvrde internet savetnici, u mašinu za pranje veša treba staviti isključivo beli veš, a u bubanj dodati kašiku bibera. Na primer, krupnije samleven crni biber. On bi trebalo da deluje poput abraziva i na taj način ukloniti prljavštinu ili drugu boju s odeće. Ali, da bi talog nestao s rublja, nije dovoljan samo biber.

Uobičajeno, u odeljak mašine treba dodati i odgovarajuće sredstvo za pranje rublja. Pritom se veš ne sme prati na previsokim temperaturama, gornja granica trebalo bi da bude 40℃, a preporučljivije bi bilo 30℃. Rezultat bi, tvrdi se, trebao da bude obećavajući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar