U trendu

Ako želite kvalitetniji odmor i bolji seks, okrenite krevet ovako, savetuje ekspertkinja

Prema feng shui filozofiji, pravilno postavljanje kreveta može pomoći da se podstakne osećaj sigurnosti, ravnoteže i stabilnosti. Naime, neki ljudi, kaže feng shui konsultantkinja Andži Čo, osećaju se nesigurno kada iz kreveta ne vide vrata, podsvesno strahuju da bi neko mogao da uđe u sobu, a oni to ne bi videli.

„Ako ne možete da postavimo krevet na način koji vam pruža optimalni pogled na vrata, postavite ogledalo tako da u njemu vidite odraz vrata dok ste u krevetu“, kaže Čo. Uzglavlje, dodaje, treba da bude naslonjeno na zid jer to stvara osećaj sigurnosti, a sa desne i leve strane kreveta dobro je staviti noćne ormariće ili lampe. Ukoliko se krevet nalazi nasred sobe i nije smešten uz zid, to stvara osećaj plutanja nasred sobe, a time i nesigurnost u ljudima.

Krevet ne bi trebalo da bude ispod prozora

Krevet nikada ne bi trebalo staviti direktno ispod prozora, posebno ako se spavaća soba nalazi u prizemlju – i to stvara osećaj nesigurnosti. Jednom kada smestite svoj krevet u skladu sa osnovnim feng shui pravilima, na raspolaganju imate manja podešavanja koja će poboljšati energiju u spavaćoj sobi. Kao prvo, pobrinite se da ispod vašeg kreveta bude što manje stvari i nereda, idealno bi bilo da nema ničega jer tako ništa ne blokira protok energije dok spavate. „Eventualno ispod kreveta držite mekane i prozračne stvari poput posteljine i jastuka, ali nikako oštre i tvrde stvari, kao što su knjige, koferi, cipele, kutije.“,rekla je Čo.

Što se tiče tkanine, ona preporučuje organske, netoksične materijale za posteljinu. Idealne boje za spavaću sobu su one koje deluju umirujuće i isceliteljske poput plave i zelene boje, zemljanih tonova i blago žute boje. Čo je ljubiteljka bele boje zbog stvaranja osećaja svežine. Napominje da je crvena dobra za podsticanje strasti u spavaćoj sobi, ali je previše energična i sabotira kvalitetan san.

Položaj kreveta utiče na ljubavnu vezu

„Simetrija i postojanje otvorenog prostora s obe strane kreveta održava ravnotežu u vezi“, objasnila je. Takođe, želite li da prizovete pozitivnu energiju u svoj ljubavni i seksualni život, iz spavaće sobe uklonite sve porodične fotografije i prizore duhovnih božanstava. Ta soba trebala bi da odiše intimom i mirom. Osim toga, dodaje, važno je paziti da vazduh u sobi nije ustajao. Često proveravajte svoj dom, posebno ujutro nakon buđenja kako bi loša energija izašla, a pozitivna ušla u kuću, a time i u prostor u kojem spavate i u kojem vodite ljubav, piše Mind Body Green, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.