Ao vam peškiri posle pranja neprijatno mirišu, isprobajte ovo: Potrebna su samo dva sastojka

Peškiri su ponekad grubi nakon pranja, a ponekad i ne mirišu. To se dešava zbog raznih grešaka koje se javljaju prilikom pranja ili čuvanja peškira. Postoji nekoliko načina da se izbegne ovaj problem.

Najvažnije je da peškire perete na visokim temperaturama kako biste ubili sve bakterije, ali i da nemaju neprijatan miris. Preporučljivo je da ih perete na temperaturi od 60 stepeni, a ako nakon toga ne mirišu, perite ih povremeno na 90 stepeni. Ako ova metoda ne pomogne, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka, alkoholno sirće i sodu bikarbonu.

Soda će neutralisati sve neprijatne mirise, a sirće rastvoriti svu prljavštinu i bakterije. Svaki sastojak se može koristiti zasebno ili kombinovati u pranju.

Samo sipajte pola šolje sirćeta direktno u bubanj mašine za pranje veša tokom ciklusa ispiranja. Sirće će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i buđ. S druge strane, soda bikarbona se dodaje u istom odnosu u ciklusu pranja i ona će ukloniti neprijatne mirise i mrlje od hrane i ulja, uspostaviti dobar pH vode i očistiti mašinu za pranje veša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.