U trendu

Bacate li koru od limuna? Postoji sjajan razlog zašto to ne treba da radite

Narendana kora limuna jedan je od najbržih načina na koje možete svom jelu dodati “ono nešto posebno”. Ali često nam ne treba kora i sok limuna u isto vreme pa se može dogoditi da ovaj vredni deo limuna često bacamo bez da smo ga iskoristili, piše Life Hacker.

Srećom, kora od limuna odlično podnosi smrzavanje.

Korisnik Redita pod imenom ehp29 nedavno je podelio svoj savet za sve koji imaju sličan problem.

“Ponekad mi za jelo treba samo malo limunove korice, a ne ide mi se u prodavnicu po ceo limun kad mi treba samo tako malo. Zato, nakon što iscedim limun za limunadu, ostatak stavim u kesu pa u zamrzivač i vadim ga kad god mi treba malo korice za kuvanje. Limunova korica zapravo ne utiče na teksturu jela pa nije ni bitno kako se smrzne. Jedna kora limuna trebalo bi da vam bude dovoljna za nekoliko jela pa vam kore neće ni zauzimati previše mesta u zamrzivaču. Isto verovatno možete napraviti i s narandžom ili limetom”, napisao je na Reditu.

Taj savet pametan je iz dva razloga, prvi je očigledan, a taj je da smrzavanje zaustavlja propadanje kore pa je možemo koristiti i kasnije kada vam treba. Drugi razlog je taj što je koricu lakše narendati ako je smrznuta.

Zato, sledeći put kada cedite limun zbog soka, nemojte baciti koru, već je stavite u zamrzivač, biće vam drago što ste to uradili, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar