U trendu

Bacate ove kesice jer mislite da su otrovne, ali kada vidite koliko su korisne čuvaćete ih kao oči u glavi

Silika gel ima višestruku primenu u domaćinstvu, a da ni ne znate

Male kesice silicijum-dioksida obično nalazimo u kutiji, kada kupimo novi par obiće i najčešće ih odmah bacamo. To je zato što mislimo da su potpuno beskorisne i čak i otrovne. Ali, istina je da ne sadrže otrov.

Pune su silicijum-dioksida koji je veoma koristan za razne namene. Ove kesice su netoksične i savršena su sredstva za sušenje koja će upiti vodu gde god se našle.

Ovo je sedam najboljih načina za upotrebu kesica sa silicijum-dioksidom u vašoj kući:

  • Stavite ih u torbu za teretanu

Kao što smo rekli, njihova glavna namena je da upijaju višak vlage i štite vašu obuću. A, kao što znamo, bakterije se uglavnom razmnožavaju na vlažnim i mokrim mestima. Zato kesice silicijum-dioksida mogu pomoći da eliminišu vlagu i bakterije iz vaše torbe za teretanu, a odlične su i za uklanjanje neprijatnog mirisa.

  • Stavite ih između peškira

Ovo će sprečiti da vam se peškiri nakvase i poprime neprijatne mirise. Zato u ormarić sa peškirima stavite par kesica sa silicijum-dioksidom.

  • Duže čuvaju vaše brijače

Nemojte brijače više čuvati pored kade gde se uvek pokvase. Jednostavno ih stavite u plastičnu posudu i dodajte nekoliko kesica silicijum-dioksida unutra. One će produžiti životni vek vašim brijačima.

  • Spasite nakvašeni telefon

Možda ste do sada, kada slučajno nakvasite telefon, koristili metodu sa posudom sa pirinčem, piše „Hayat.ba“. Ali sada umesto pirinča, telefon stavite u posudu u kojoj se nalazi nekoliko kesica silicijum-dioksida jer su one 10 puta efikasnije.

  • Sprečava magljenje vetrobranskog stakla

Ovo je definitivno najbolja primena ovih kesica. Zamagljena stakla su ogroman problem, naročito kada je povećana vlažnosti. Umesto da sačekate da klima odradi svoje, samo stavite nekoliko kesica sa silicijum-dioksidom ispod vetrobranskog stakla iznutra: sledećeg jutra ćete primetiti da vam stakla više nisu zamagljena.

  • Sačuvajte stare fotografije

Svi znamo da se stare fotografije vremenom pohabaju. Ali, ako stavite samo nekoliko kesica u kutiju sa fotografijama sačuvaćete ih od uticaja vlage i one se više neće lepite jedna za drugu.

  • Sačuvajte šminku

Sve dame bi u svom neseseru trebalo da imaju nekoliko kesica koje će sprečiti da se šminka u prahu zgrudva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar