U trendu

Bakterije “obožavaju” ovaj predmet, a mnogi ga uzimaju i dok jedu

Opšte je poznato da se bakterije skupljaju i na glatkim površinama, a nisu pošteđeni čak ni manji predmeti. Interesantno je da je da se izdavaja jedan predmet koji većina ljudi zaboravi da očisti, a većina ga svakodnevno koristi.

Megan Marfi je ekspertkinja za čišćenje i podelila je savete i trikove kako da se rešimo mikroba sa predmeta koje svakodnevno koristimo. Da stvar bude gora, mnogi ga koriste i dok jedu, što, jasno vam je, nikako nije dobro.

“Velika je verovatnoća da vrlo retko, ili čak nikada, ne čistite daljinski upravljač. Ali, potrebno je čistiti ga barem jednom mesečno, naročito ako je neki član porodice bolestan, kako bi se izbeglo širenje klica,” rekla je Marfi.

Za detaljno čišćenje daljinskog upravljača Megan preporučuje korišćenje pamučne krpe, alkohola, štapića za uši, krpe koja ne ostavlja dlačice, i čačkalice.

Započnite s uklanjanjem baterija iz uređaja. Zatim umočite krpu u alkohol da obrišete površinu daljinskog upravljača. Kako biste bili sigurni da je svaka pukotina čista, namočite vatu u alkohol i nežno očistite oko svakog dugmeta. Ako se prljavština zadržava pored dugmića, upotrebite čačkalicu da izvučete prljavštinu za maksimalnu čistoću. Nakon što daljinski upravljač bude izgledao, i činio se čistim, vratite baterije natrag u uređaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar