U trendu

Bebi ulje i pena za brijanje umesto hemije – Domaćica ODUŠEVILA žene ovim trikovima za čišćenje

Čišćenje je večita muka svih domaćica i stalno su u potrazi za novim sredstvima koja će im olakšati ove kućne poslove.

Milu Šantel proglasili su kraljicom organizacije, jer uvek sve stiže i ima rešenje za svaku situaciju. Ona je stekla ogromnu popularnost zbog svojih saveta za čišćenje u domaćinstvu.

Ona je podelila šest jednostavnih kućnih trikova za koje kaže da je poželela da ih je mnogo ranije otkrila i isprobala, jer joj olakšavaju čišćenje i održavanje kuće.

1. Visoke površine obložite starim novinama

Visoke površine poput gornjih delova ormara i visećih elemenata u kuhinji obložite starim novinama. Ovo pomaže u skupljanju prašine, a umesto da se svake sedmice penjete sa krpom u rukama i brišete te površine novine ćete jednostavno pokupiti, baciti i zameniti drugim.

2. Sipajte bebi ulje u čistu sudoperu

Šantel je objasnila da čišćenje lavaboa i sudopere uvek završava nanošenjem sloja dečjeg ulja.

– Ovo pomaže u tome da kapljice ne ostaju na površini sudopere i tu se suše, a površina će duže zadržati sjaj i blistavost – poručuje Mila.

3. Pena za brijanje kao sredstvo za čišćenje ogledala

Pena za brijanje postala je popularan proizvod koji se koristi u domaćinstvu, a na nju se mnogi oslanjaju akd je reč o čišćenju vrata i pločica u tuš kabini. Mila kaže da pena za brijanje takođe čini čuda na ogledalima u kupatilu.

– Na ogledalo nanesite veću količinu pene za brijanje, ostavite da deluje 10 minuta i potom nežno očistite krpom od mikrofibera. Kada ovako čistite ogledala, pena će učiniti da ogledalo duže ostane čisto i da ne magli – otkriva Mila.

4. Kombinacija za čišćenje tuša i kabine

Belo sirće, tečnost za sudove i ulje čajevca u kombinaciji su najbolje penušavo sredstvo za čišćenje tuša i kupatila. Idealna razmera za ovo domaće sredstvo za čišćenje je da pomešate jednu šolju toplog belog sirćeta sa dve kašike tečnosti za sudove i četiri kapi ulja čajevca. Sipajte sve u bocu sa raspršivačem, pa time poprskajte tuš kabinu. Posle desetak minuta samo isperite toplom vodom.

– Belo sirće je prirodni eliminator mirisa i sredstvo za uklanjanje mrlja, tečnost za sudove skida prljavštinu, a ulje čajevca prirodan je način za uništavanje buđi – rekla je Šantel.

5. Uklonite neprijatne mirise u kantama uljem čajevca

Da biste se rešili neprijatnih mirisa koji dolaze iz kante za smeće, Mila Šantel savetuje da jednostavno dodate nekoliko kapi esencijalnog ulja na pamučnu vatu i ubacite je ispod umetka u kantu za smeće.

6. Rernu čistite penom za brijanje

Na kraju, Mila takođe preporučuje penu za brijanje kao odličnu za čišćenje vrata rerne.

– Naprskajte vrata rerne i pustite da odstoji 10 minuta pre nego što ih očistite magičnom krpom – savetuje Mila.

Stotine hiljada ljudi koji su videli njene savete za čišćenje zahvalni su što ih je podelila. Rekli su da će sigurno isprobati njene trikove, piše Aska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar