U trendu

Bele čarape je najteže oprati, ali tu dolazi ovaj trik: Ponovo će biti kao nove

Ako redovno nosite bele čarape znate sigurno da ma koliko ih redovno ih perete, one nikad neće biti tako blistave kao kada ste ih kupili i uskoro ćete primetiti da se neke mrlje zadržavaju duže i da ih je teže ukloniti od drugih.

Kako izbeliti prljave čarape

Postoji nekoliko načina na koje možete da izbelite svoje čarape, kao što je upotreba spajalica, tableta za pranje sudova, za koje se kaže da će vaše čarape ponovo blistavo bele bez izbeljivača, ali postoji još jedan metod – korišćenjem sirćeta.

Alkoholno sirće je moćno sredstvo za čišćenje, prilično pristupačno i bezbedno za upotrebu. Kao i limun, ima kisela svojstva, posebno sirćetnu kiselinu, koja efikasno deluje i na najtvrđe mrlje.

Da biste pravilno očistili bele čarape sirćetom, dodajte šolju alkoholnog sirćeta u litar kuvane vode, a zatim stavite čarape i ostavite da se namaču preko noći. Vaše čarape ujutru treba da budu svetlo bele. Nakon toga stavite ih u mašinu za pranje veša i stavite na normalan ciklus centrifuge kako biste uklonili svu prljavštinu koja je još uvek tu, kao i miris sirćeta.

Takođe je dokazano da sirće uklanja kamenac sa kućnih aparata, posebno sa tuša, piše Express.co.uk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.