U trendu

Beli plastični prekidači i drugi predmeti od plastike blistaće kao da ste ih tek kupili, ova 3 sastojka čine čuda

Veliki broj predmeta u domaćinstvu su izrađeni od plastike, a oni koje su bele boje često vrlo brzo poprime ružnu žućkastu nijansu.

Ako i vas nerviraju požuteli okviri prozora, utičnice koje više nisu ni bele boje ili daljinski upravljači, ne brinite se! Uz pomoć jednostavnog trika svi ovi beli plastični komadi nameštaja ponovo će biti čisti, blistavi i beli, ukoliko ih čistite sredstvom koji ćete sami napraviti kod kuće.

Šta vam je potrebno:

  • posuda sa vodom
  • sredstvo za čišćenje (soda bikarbona, jabukovo sirće, deterdžent za pranje sudova)
  • meka tkanina
  • suvi peškir
  • četkica za zube
  • gumene rukavice.

Soda bikarbona je prvo sredstvo kojim možete ukloniti žućkaste mrlje. Umočite jedan kraj krpe u vodu, a zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima itrljajte površinu na kojoj se nalaze mrlje. Nakon minut-dva trljanja, videćete rezultate. Takođe, sodu bikarbonu možete rastopiti u malo vode i time pokušati da istrljate prljavu površinu.

Pored sode bikarbone, još jedno sredstvo vam može biti od koristi – deterdžent za pranje sudova. Malu čašu deterdženta stavite u posudu sa 4 litre vode, umočite krpu u tečnost i krenite sa čišćenjem.

Jabukovo sirće je takođe jedno od korisnih sredstava prilikom skidanja žućkastih mrlja sa plastične bele površine. Princip je isti kao i u prethodna dva načina.

NAPOMENA: Budite oprezni sa utičnicama i prekidačima da voda ne dođe do mesta gde ima struje.

(Večernji.hr/Paula Brico)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar