U trendu

Besplatan trik ubrzaće raskošno cvetanje ruža tokom cele sezone

Uzgoj ruža zahtevan je zadatak koji podrazumeva puno nege i posvećenosti. Ali, kada grm procveta, svojom lepotom toliko ulepša čitav vrt da, bez sumnje, znate kako se sav trud i te kako isplatio.

Kako bi vaše voljene ruže još raskošnije cvetale, iskusni vrtlari podelili su jedan zanimljiv trik koji je praktično besplatan, a garantuje odlične rezultate, prenosi Tportal.hr.

Reč je o jednostavnoj upotrebi – kora od banane! Naime, stručnjaci tvrde kako dodavanjem kora u ružino tlo tokom leta omogućuje više nego dovoljnu količinu kalijuma koji se organski razgrađuje u zemlju.

Kalijum je nešto što je svim biljkama potrebno za jačanje imunološkog sistema, pomažući im da se odupru bolestima i rastu jake i zdrave.

Kora banane takođe je izvrstan izvor kalcijuma, magnezijuma, fosfata i sumpora koji su svim biljkama potrebni za preživljavanje.

‘Zakopala sam celu koru banane duboko u ružino tlo. Posađene su tek prošle godine i bile su neverovatne baš zbog ovog poteza’, poručuje vrtlarka Dženi Presland.

Iako jedni tvrde da je bolje prvo naseckati koru pa je onda staviti u zemlju, a drugi da je najbolje staviti netaknutu i celu, činjenica je da oba načina daju proverene rezultate i pospešuju ružin rast tokom cele sezone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.