U trendu

Besplatan trik: Uklonite buđ sa pločica u kupatilu za samo sat vremena (video)

Buđ u kupatilu je čest i dosadan problem sa kojim se suočavaju mnogi ljudi. Ne samo da je neugledno, već može predstavljati i rizik po zdravlje. Tradicionalno čišćenje često zahteva upotrebu jakih hemikalija i dugotrajno ribanje, ali postoji bolji način!

TikToker @giftgenius je podelio zanimljiv trik koji je postao pravi hit. Sve što vam treba je komad papirnog ubrusa ili salvete koji savijate i stavite preko plesnivih spojeva. Zatim pažljivo sipajte malo izbeljivača na papir i sačekajte. Buđ bi trebalo da nestane u roku od sat vremena, bez potrebe za ribanjem ili upotrebom oštrih sredstava za čišćenje.

@elnazhamai

Natural Mold Cleaner Recipe! #moldremoval #showermold #cleaninghacks #cleaningtips #moldandmildew #natrualcleaning #cleaningbathroom #showerdeepclean

♬ original sound – Elnaz Hamai

Prirodna alternativna rešenja

Pored upotrebe izbeljivača, postoji nekoliko prirodnih rešenja koja su podjednako efikasna u uklanjanju buđi:

Alkoholno sirće: Sirće deluje kao prirodni fungicid koji ubija buđ i sprečava je da ponovo raste. Neagresivan je na površine, što omogućava bezbedno čišćenje fuga kupatila.

Soda bikarbona: Soda bikarbona sa antibakterijskim i antifungalnim svojstvima je još jedan odličan izbor. Napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite na linije za fugiranje, malo protrljajte i isperite.

Ove prirodne metode nisu samo efikasne u uklanjanju buđi, već su i ekološki prihvatljive i ne sadrže štetne hemikalije. Oni su odličan izbor za održavanje čistoće i zdravlja kupatila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar