U trendu

Besplatan trik za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopere: Ne uključuje sodu bikarbonu i sirće, a deluje

Pre nego što pomislite da bacite iskorištene vrećice čaja, razmislite kako biste mogli još da ih iskoristite. Imamo jednu ideju, pomalo neočekivanu. Naime, ako ih tokom noći ostavite na ciljanom mestu, mogu poslužiti kao osveživači vazduha u domu.

Koliko puta ste osetili neprijatne mirise koji se šire iz vašeg kuhinjske sudopere, kupatilskog umivaonika ili, pak, odvoda? Taj smrad nastaje zbog ostataka hrane, bakterija i klica koje se u njima nakupljaju, a ukoliko se ne čiste redovno nakupljaju se i naslage deterdženta ili sapuna, kamenca… Neprijatne mirise probajte da uklonite pomoću već upotrebljenih kesica čaja.

Prvo ih treba dobro osušiti na suncu, a zatim postaviti na odvod sudopere i nakvasiti vodom iz slavine. Poklopite i ostavite tokom noći. Ujutro bi trebalo da primetite da je ovaj jednostavan postupak uklonio neprijatne mirise. Ne ustručavajte se isto uradite i u kupatilu.

Iznenadite ćete se kad čujete i ostale namene iskorišćenih kesica čaja: ukloniće neprijatne mirise u frižidera i obući, poslužiće za uklanjanje mrlja i poliranje čaša, za oživljavanje biljaka…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar