U trendu

Besprekorno čista sudopera za samo 10 minuta: Jeftin način koji će vas raspametiti, radi se samo jednom nedeljno

Mnogi kažu da je sudopera- lice domaćice. Koliko je čisto i sjajno to lice, toliko je čista i cela kuća. Međutim sudopera je izložena najvećem stepenu zagađenja posle WC šolje. U njoj peremo sudove, čistimo voće, povrće, ribu, ponekad nam služi kao skladište za prljavo posuđe. Nažalost, u većini domaćinstva, kuhinjske sudopere pune su bakterija i mikroba. Ali, svaka vredna domaćica trudi se da održava sudoperu na najbolji mogući način, piše uspesnazena.rs.

Sudoperu možete čistiti s kupovnim sredstvima za čišćenje, što većina od nas i radi. U naše vreme industrija nam nudi širok izbor sredstava za pranje i čišćenje. I mi biramo – neke po mirisu, neke po ceni, a neke iz drugih razloga.

Ali, sa ovim jednostavnim, prirodnim i veoma efikasnim receptom možete očistiti svoju sudoperu i dovesti je do perfektnog sjaja za samo desetak minuta sa sredstvima koja svaka domaćica ima u svojoj kuhinji na dohvat ruke.

Ovu proceduru dovoljno je da odradite samo jednom nedeljno i uživate u sjaju i čistoće vaše sudopere. Sigurna sam da je većini od vas ovaj recept poznat. Biće vam potrebno nekoliko kesica limuntusa i sode bikarbone.

Evo šta treba da uradite:

Ispraznite sudoperu i prostor oko nje.

Nakvasite je toplom vodom i pospite limuntus po sudoperi.
Od gore, na limuntus naspite sodu bikarbonu (primetićete malu hemijsku reakciju u smislu penušanja)
Ostavite je tako na desetak-petnaestak minuta i idite da odgledate svoju omiljenu seriju.

Sada uzmite sunđer i toplom vodom operite svoju sudoperu. Iznenadićete se koliko je postala čistija i sjajnija za tako kratko vreme, bez naslaga kamenca i fleka. Obrišite je suvom krpom.

Kao što vidite na slici, moja je malo izgrebana, jer sam je ranije, po svom neznanju, par puta „oribala“ sa žicom. Ni slučajno nemojte upotrebljavati abrazivna sredstva za čišćenje sudopera.

Ako želite da dovedete svoju sudoperu do perfektnog sjaja, poprskajte je sa sredstvom za brisanje prozora i prebrišite sa suvom krpom.

Savet plus

Ako je odvod vaše sudopere začepljen, naspite u njega 100 gr sode bikarbone i 100 gr limuntusa. Tankim mlazem naspite toplu vodu, otprilike 200 ml. Soda sa limuntusom izaziva hemijsku reakciju i počeće da deluje. Takva smesa će rastvoriti sitne delove hrane i masnoću. Soda bikarbona i limuntus je jednostavno, narodno, sredstvo, koje je spasilo vise hiljade sudopera i lavaboa u kupatilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.