U trendu

Bez mučnog ribanja i hemije: Tuš kabina blistaće kao NOVA uz ove male cake!

Kako se čisti tuš kabina? Lako, uz ove trikove!

Tuš kabina je mesto na kom se osvežavamo i pripremamo za dan pun izazova. Uz omiljenu kupku ili sapun, mirisni i sveži izlazimo spremni da se uhvatimo u koštac sa danom koji nas čeka! Ali, i sama tuš kabina može biti jedan od izazova u našem danu naročito ako je ne čistimo redovno.
Stručnjaci objašnjavaju četiri koraka koji su ključni za čistu i higijenski ispravnu tuš kabinu, bez buđi i fleka!

1. Obrišite je posle korišćenja

Da, gnjavaža je, ali se stručnjaci slažu da bi tuš kabinu trebalo prebrisati nakon tuširanja ako želite da bude čista, lepa i mikrobiološki ispravna.

Kapi vode ostavljaće fleke na staklu, a voda koja se zadržava u blizini odvoda može dovesti do nastanka buđi. Ovo naročito važi za uglove i spojeve.

2. Provetrite kupatilo

Ako ne stižete da brišete tuš kabinu, važno je da u kupatilo pustite dovoljno vazduha koji će pomoći da voda ispari. Provetreno kupatilo važno zbog vlažnosti vazduha.

„Koliko god je moguće, držite nivo vlažnosti ispod 50 odsto. Na taj način izbegavate nastanak buđi“, objašnjava stručnjakinja za zagađenje En Šipi.

3. Operite tuš kabinu jednom nedeljno

Svake nedelje, očistite celu površinu, odvod, spojeve pločica… Upotrebite četku koja može da se „zavuče“ i na teže dostupna mesta kako biste bili sigurni da ste iz spojeva izvukli naslage pene od šampona ili kupke.

4. Izbegavajte hemiju

Napravite domaća sredstva za čišćenje! Pročitajte šta je najštetniji sastojak kućne hemije i onda upotrebite sastojke koje već imate kod kuće kako biste na prirodan način očistili tuš kabinu.

Sprej za čišćenje pravi se od belog sirćeta i deterdženta za sudove. Ako ima tvrdokornih mrlja, njih očistite mešavinom deterdženta i sode bikarbone, a u odvod možete sipati ključalu vodu i sodu. Slavine i druge metalne površine očistite mešavinom sode, jabukovog sirćeta i sapuna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar