U trendu

Bežaće glavom bez obzira: Rešite se mrava za samo 5 minuta, više se neće vraćati u vaš dom

Kada mravi jednom uđu u kuću i namnože se, čini se da ih se nikako ne možemo otarasiti.

Zato sledite neka od najboljih prirodnih rešenja na koja se možete osloniti kada mravi napadnu vaš prostor, piše Rentokil.

Menta

Posadite mentu oko svog doma kako biste oterali insekte. Pepermint prirodno tera insekte. Možete posaditi mentu ili koristiti eterično ulje metvice kao prirodni lek za suzbijanje mrava. Mravi mrze njen miris, a vaš dom će mirisati sveže! Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na vatu i njom obrišite sva potencijalna mesta ulaska mrava. Takođe možete staviti vatu u prostore u koja mravi često dolaze.

Sirće

Pomešajte rastvor sirćeta i vode u razmeri 50/50 u boci s raspršivačem. Poprskajte ga ravnomerno na mrave kako biste ih ubili, a zatim obrišite mrave vlažnom papirnom maramicom i bacite ih. Takođe možete koristiti sirće i vodu kao sredstvo odvraćanja; poprskajte ga oko prozorskih dasaka, vrata i drugih mesta gde vidite mrave kako ulaze unutra.

Limunov sok

Baš kao i sirće, čini se da i limunov sok uništava mirisne tragove koje mravi prate. Pokušajte da napravite rastvor od 1 dela limunovog soka s 3 decilitra vode i koristite kao univerzalni sprej. Naprskajte rastvor oko ulaza vašeg doma ili bilo kojeg područja gde vidite mrave.

Cimet

Cimet je izvrsna opcija za ubijanje mrava. Kada mrav udahne cimet, uguši se i ugine. Možete upotrebiti mleveni cimet i posuti ga po stazi mrava ili oko otvora mravinjaka. Eterično ulje cimeta takođe dobro deluje za teranje mrava. Pomešajte nekoliko kapi cimetovog ulja s vodom i poprskajte oko vrata, prozora i pukotina, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.