U trendu

Biće kao nova: Sjajan trik rešava kamenac sa slavine u 3 poteza (VIDEO)

Kamenac se formira kada tvrda voda isparava, što dovodi do spajanja kalcijuma i magnezijuma. Kamenac se može razviti na bilo kojoj površini u kontaktu sa vodom, od raznih šporeta i bojlera do toaleta i lavaboa. Ovo su najbolje metode za uklanjanje kamenca, uključujući i ovaj gotovo besplatan trik za njegovo rastvaranje.

Na pitanje kako ukloniti naslage kamenca stiglo je više od stotinu odgovora, a jedan sa bakarnim novčićem je posebno privukao pažnju.

„Natopite bakarni novčić i kamenac će se rastvoriti“, napisao je jedan stručnjak za čišćenje. Deleći isti savet, drugi je potvrdio da ovo funkcioniše, i da ne morate da koristite novčić, bilo koji drugi predmet od bakra će poslužiti.

„Ovo sam uradio sa svojim toaletom kada sam se uselio. Držeći ga pod blagim uglom, samo obrišite kamenac“, objašnjava on. Ovaj vrh funkcioniše jer novčić stvara hemijsku reakciju između bakra i kamena, što dovodi do njegovog raspadanja.

„Koristio sam izbeljivač tri noći zaredom kada sam se uselio u novi stan i moj toalet je bio odličan“, napisao je jedan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.