U trendu

Biljka besmrtnosti: Ima je u svakom domu, NEMA ŠTA NE LEČI

Aloja vera predstavlja mnogo više od moćnog iscelitelja rana, a omiljena je biljka u mnogim domaćinstvima. Ima više od 75 bioaktivnih komponenti koje pomažu organizmu na mnogo načina, od smirivanja akni do jačanja imunološkog sistema, piše Stil.

Izvor minerala

Aloja vera sadrži mnogo minerala, kao što su magnezijum, bakar, kalijum, cink, kalcijum, mangan, selen i hrom. Oni rade na jačanju metaboličkih puteva koji održavaju ćelije u odličnom stanju i povećanju funkcionalnosti enzima. Time što nudi 20 od 22 aminokiseline, uključujući 7 esencijalnih aminokiselina, ova biljka osigurava pravilnu sintezu hormona, proteina i enzima, a takođe pomaže u jačanju imunološkog sistema.

Bogat izvor vitamina i antioksidanata

Aloja vera obiluje vitaminima A, B1, B2, B6, B12, C i E, a takođe sadrži holin i folnu kiselinu. Nedostatak vitamina B12 može biti veoma uobičajen kod ljudi starijih od 65 godina, i onih koji u svoju ishranu ne unose meso i mesne proizvode, a suplement vitamina B12 se ne apsorbuje uvek u telo kako bi trebalo.

Foto:Pexels/Ray Piedra

Uživanje u zdravstvenim prednostima

Sem što se aloja može dodati u losione i šampone za dodatnu hidrataciju, može se koristiti u obliku gustog gela za ublažavanje opekotina i brže zaceljivanje rana. Sok od aloja vere takođe nudi niz pogodnosti, uključujući detoksikaciju jetre i bubrega, smiruje akne, balansira pH vrednosti, olakšava zatvor, jača zdravlje srca i imunitet.

Aloja vera kao jedna od najboljih kućnih lekovitih biljaka

Medicinska aloja vera ima protivupalna, analgetska, antibakterijska i antimikrobna svojstva koja i te kako objašnjavaju zašto su je Egipćani nazvali biljkom besmrtnosti, a indijanska plemena rajskim štapićem ili biljkom koja leči.

Enzimi

Bogata enzimima, aloja vera daje prirodni podsticaj metabolizmu i digestivnom sistemu u celini. Većina enzima koji se nalaze u ovoj moćnoj biljci pomažu u razgradnji masti i šećera, dok bradikinaza smanjuje upalu kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar