U trendu

Biljke koje treba da držite pored ulaznih vrata, pravi su magnet za bogatstvo

Jedan od najvažnijih delova doma, prema feng šuiju, jesu hodnik i predsoblje, odnosno deo kod ulaznih vrata. Kako se smatra, upravo ovaj prostor je filter za energiju koja ulazi i izlazi iz doma i zato je važno posebno obratiti pažnju na njega, kako bi se dobra či energija što više zadržala u domu.

Svi znate koliko toga dobrog mogu da donesu biljke i koliko su važne za životnu okolinu. Neke od njih ne samo što odlično utiču na zdravlje, već donose novac i blagostanje.

Kineska drevna nauka o usklađivanju ravnoteže i harmonije u životnom prostoru kaže da određene biljke treba držati pored ulaznih vrata.

Prema feng šuiju, jedan od najvažnijih delova doma jesu hodnik i predsoblje, odnosno deo kod ulaznih vrata.

Neke sobne biljke mogu da nam pomognu u tome, a u pitanju su biljke koje čiste energiju, privlače uspeh, obilje i sreću. Preporuka je da se u ovom prostoru nađu biljke sa zaobljenim i mekim listovima, a da izbegavate one koje imaju oštre listove, poput kaktusa. Prema feng šuiju, ovo su najbolje biljke za hodnik:

Pahira

Veruje se da ova biljka štiti od negativne energije koja može ući spolja, a nazivaju je i drvetom novca, pa se smatra da donosi bogatstvo i obilje.

Areka palma

Ova biljka ima graciozne i lepo lišće za koje se veruje da blokira loše poglede i toksičnu energiju. Međutim, oni imaju tendenciju da imaju široko lišće. To znači da bi trebalo da imate širok prostor pored glavnih vrata da biste biljku postavili.

Bambus

Biljka bambusa je jedna od najomiljenijih srećnih biljaka u feng šuiju. Veruje se da ne samo da donosi sreću već eliminiše lošu sreću.

Kućna paprat

Sjajna biljka za koju se veruje da štiti od toksične energije i sprečava da se negativne vibracije usele u vaš dom. Izgledaju bujno i sofisticirano za moderan izgled doma. Nedostatak je što njihovo lišće može zauzeti značajan prostor.

Krasula

Krasula je biljka bogatog izgleda sa sočnim listovima. Njihova simbolika bogatstva čini ih tako pogodnim za ulazna vrata. One su jednostavno biljke koje privlače bogatstvo i mogu da donesu više novca svima koji su spremni da se brinu o njima.

Zlatna puzavica

Veruje se da puzavica donosi novac, energiju obilja i da čisti energetski tok. Puzavicu bi idealno bilo da držite na visokoj polici ili u visećoj saksiji, tako da njeni listovi nežno padaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)