U trendu

Biljne vaši vam uništavaju cveće? Nećete verovati kako lako možete da ih se rešite

Čim primetite vaši na biljkama, morate hitno stupiti u akciju. Mnogi čekaju povoljan trenutak, da odu do poljoprivredne apoteke i kupe neko sredstvo, a zatim da vreme bude pogodno kako bi mogli da primene otrove, to jest insekticide koji se obično koriste.

Međutim, bolje rešenje vam je na dohvat ruke – samo otvorite frižider. Ako imate mleko u rezervi, spremni ste da se bacite u borbu protiv raznih biljnih štetočina. Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u odnosu 1:3 (na primer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih „uhvatite“ u početnoj fazi razvojnog ciklusa, pre nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvetnicama. Primena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše, piše Lepa i srećna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar