U trendu

„Bolje sprečiti nego lečiti“: Izbegavajte ove česte greške u čišćenju i vaš nameštaj će trajati duže

Možda ne znate, ali mnogi proizvodi koje svakodnevno koristimo, poput deterdženta za sudove mogu da budu štetni ako se koriste u pogrešne svrhe.

Rukovodite se devizom „Bolje sprečiti nego lečiti“ i održavajte svoj dom na ispravan način kako ne biste oštetili svoj nameštaj.

1. Ne koristite sirće za čišćenje kamenih površina

Sirćetna kiselina može da ogrebe ili ošteti kamene površine, poput granitne ploče. Umesto toga odaberite proizvod koji je namenjen isključivo za čišćenje kamenih površina.

2. Ne kombinujte izbeljivače sa amonijakom

Kombinacija ova dva proizvoda može biti izuzetno opasna jer nastaje otrovan gas koji ne bi trebalo da udišete.  Izbeljivač se sme mešati isključivo sa vodom.

3. Nemojte koristiti sredstvo za uklanjanje fleka sa garderobe na tepisima

Ova sredstva ostavljaju lepljive tragove koji su pravi magnet za prašinu i prljavštinu. Kupite sredstvo koje se koristi isključivo za čišćenje tepiha.

4. Nemojte brisati nameštaj suvom krpom

Ukoliko koristite suvu krpu, samo ćete podići prašinu. Koristite sredstva za brisanje prašine, dok bi krpa trebalo da bude od mikrofibera.

5. Rđu nemojte čistiti varikinom

Varikina će, zapravo, „zacementirati“ mrlju. Savetujemo da koristite sredstva za uklanjanje tragova od rđe.

6. Nemojte prati auto deterdžentom za sudove

Deterdžent za sudove će oštetiti farbu na vašem automobilu, zato investirajte u proizvode namenjene za pranje automobila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar