U trendu

Bomba za zdravlje: Moćna biljka ubija bakterije u kupatilu bez ribanja

Neobičan tretman pomaće kod brojnih tegoba.

Osim što je eukaliptus omiljena poslastica australijskih koala, ova biljka je dobra i za ljude. Njegovi listovi imaju moćna antiinflamatorna svojstva. Miris svežeg eukaliptusa opušta, ublažava bol, podiže raspoloženje i umiruje živce. Još jači efekat se dobija udisanjem mirisa ove biljke i to zajedno sa vrućom parom.

Pravac kupatilo!

Kada sledeći put budete pošli na tuširanje, uzmite grančicu ove biljke, efekat će vas oduševiti! Kombinacija pare i eukaliptusa pomaže da se oslobode korisna ulja iz ove biljke.

Šta treba da radite? Uzmite svež eukaliptus i nekoliko grančica uvežite koncem, pa obesite u blizini tuša sa listovima okrenutim nadole. Vodite računa da biljka dobija dovoljno pare, ali ne i se kvasi. Uđite u kadu i tuširajte se vrućom vodom. Na svakih nedelju dana menjajte „buketić“ eukaliptusa, do tada će njegova lekovita svojstva ispariti.

Efekat koji ovaj tretman ima po naše zdravlje je neverovatan. Eukaliptus uništava bakterije, čisti sinuse i pomaže kod upale grla.  Zahvaljujući intenzivnom i osvežavajućem mirisu, ova biljka olakšava disanje i otčepljuje nos i sinuse. Osim što uništava bakterije, eterično ulje podstiče izlučivanje sluzi i čisti bronhije.

Vodite računa, sveži eukaliptus može da bude toksičan za mačke i pse, pa se preporučuje da ljubimce držite podalje od biljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.