U trendu

Boraks – mineral “zlata vredan” za vaš dom

Boraks se u domaćinstvima širom sveta koristi više od stotinu godina posebno za pranje veša i čišćenje kuća. Ipak, ovaj mineral, koji možete naći u apotekama, ima neverovatan broj primena, kako u domu, tako i dvorištu.

Čišćenje WC šolje

Pre nego što odete na spavanje u WC šolju uspite jednu čašu boraksa. Ujutro samo izribajte šolju četkom i isperite, a boraks će ubiti sve bakterije.

Čišćenje tepiha

Ako imate usisivače na paru, u vodu obavezno stavite i pola šolje boraksa da bi se vaši tepisi još bolje očistili.

Za sveže cveće

Sveže ubrano cveće se može trajno sačuvati i to uz pomoć boraksa koji izvlači vodu iz stabljike i latica i sprečava uvenuće već ih suši. Za ovaj način sušenja cveća možete koristiti dve mešavine i to da pomešate dva dela boraksa sa jednim delom belog peska ili jedan deo boraksa i dva dela kukuruznog brašna.

Za kućne ljubimce

Ako vaši kućni ljubimci imaju buve slobodno ih pospite boraksom, ali i mesta na kojima spavaju. Boraks otpušta bornu kiselinu u količinama dovoljnim da ubije buve ali da ne šteti ljudima i kućnim ljubimcima.

Tera miševe iz kuće

Ako ste slučajno primetili miša u kući pospite malo boraksa po podovima jer miševi ne vole boraks na šapicama i mala je verovatnoća da će se vratiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.