U trendu

Brzinsko rešenje za uklanjanje masnoće iz rerne, a sastojke već sigurno imate kod kuće

Osim ako niste tip osobe koja uživa u čišćenju, pomisao da se uhvatite u koštac s prljavom rernom mogla bi da vas odvrati od tog zadatka.

Iako postoji mnogo proizvoda za čišćenje koji obećavaju da će obaviti posao, često mogu da budu prilično skupi Srećom, jedna ekspertkinja za čišćenje otkrila je trik za rešavanje masnoće i prljavštine iz rerne koji uključuje sastojke koje već imate kod kuće. U razgovoru za Mirror, Širli Langridž, profesionalna tehničarka za čišćenje kućanih aparata, poziva ljude da očiste svoju rernu sodom bikarbonom jer je to jedan od najpoznatijih i najefikasnijih eko trikova za čišćenje kuhinje.

“Ne samo da pomaže da se neutrališu neprijatni mirisi, već se može koristiti za čišćenje rerni, mikrotalasnih pećnica i fuga za pločice. Takođe je jeftin i univerzalno dostupan”, kaže Širli.

Kad krenete s čišćenjem rerne, Širli preporučuje da sodu bikarbonu spojite s alkoholnim sirćetom jer oni deluju kao vrhunski par za razbijanje masnoće i prljavštine.

“Čišćenje rerne preko noći sodom bikarbonom i alkoholnim sirćetom jedna je od najefikasnijih kombinacija kada se radi o održavanju rerne čistom”, objasnila je.

Objašnjavajući svaki korak procesa, Širli dodaje: “Upotrebite malo vode i pomešajte je sa sodom bikarbonom da dobijete pastu. Utrljajte pastu na unutrašnjost rernu. Ne zaboravite rešetke i staklena vrata. Uverite se da je sve dobro premazano i ostavite preko noći. Ujutru bi mešavina sode bikarbone trebalo da bude potpuno suva. Napunite praznu bočicu s raspršivačem sirćetom i dobro poprskajte unutrašnjost svoje rerne. Zatvorite vrata i pustite da odstoji.”

Nakon što smesa odstoji jedan do dva sata, možete uzeti sunđer ili krpu kako biste nežno istrljali prljavštinu, krećući se kružnim pokretima za najbolje rezultate.

Širli je dodala: “Iznenadićete se da se sva masnoća lako skida. Isperite krpu i uverite se da su nestali svi tragovi mešavine sode bikarbone. Međutim, ako je prošlo previše vremena otkako ste zadnji put očistili rernu, možda ćete morati da ponovite postupak”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar