U trendu

Brzo i efikasno: Očistite zapušeni odvod bez sajle i majstora!

Otpušavanje je veoma jednostavan posao, posebno ako imate sav potreban alat te ne morate da čekate majstora da vam dođe u pomoć. Biće vam potreban relativno uzak alat, ali sa tankim iglama nećete imati dosta sreće jer nisu dovoljno savitljive. Zato napravite svoju malu sajlu!

Obujmica (plastična veza za kablove) je kao stvorena da se pretvori u mini sajlu! Pored nje, trebaće vam

– makaze (ili skalpel)

– šrafciger

– krpa

– belo sirće

– soda bikarbona

Postupak:

Navucite gumene rukavice, odšrafite mrežicu sa slivnika i prvi sloj nečistoće pokupite rukama. Makazama zasecite krajeve obujmice duž vezice (tako da ivice postanu nazubljene). Odmah zatim je ubacite u slivnik i kao što biste uradili i sa sajlom – uvrćite je tako da svi njeni zubići pokupe prljavštine. Kada izvadite obujmicu i očistite je, ponavljajte postupak dok ne pokupite sve što je slivnik zapušilo.

Kada završite sa “sajlom”, sipajte u slivnik jednu šolju sode bikarbone i pola šolje sirćeta. Navlažite krpu pa njom poklopite slivnik i ostavite da deluje na oko 10 minuta. Kada prođe desetak minuta sklonite krpu i isperite slivnik (sipajte u njega jednu šerpicu provrele vode). Kada ste isprali slivnik, vratite mrežicu, zašrafite je nazad.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.