U trendu

Bubanj veš mašine je najčešći krivac za neprijatan miris tek opranog veša: Evo kako da ga dezinfikujete

U bubnju veš mašine nakuplja se prljavština, kamenac, ostaci omekšivača, deterdženta, što sve vremenom utiče na kvalitet same veš mašine, odnosno na njenu dugotrajnost, kao i na kvalitet pranja veša. Dakle, bitno je da se pravilno i redovno održava. To znači da je potrebno da se čisti bubanj, što i nije neki poseban poduhvat, uz dobra uputstva.

Ona vas čekaju u nastavku teksta.

Da biste eliminisali neprijatne mirise iz veš mašine i tako spasli svaku sledeću turu veša koju budete ubacili u bubanj, iskoristite sirće ili limuntus.

U dozer za prašak sipajte 100 grama limuntusa ili 200 mililitara običnog belog kuhinjskog sirćeta. Takođe, i u bubanj sipajte istu količinu limuntusa ili sirćeta, pa uključite program za otkuvavanje i pustite da mašina završi ciklus pranja.

Odmah zatim otvorite vrata veš mašine i ostavite da se unutrašnjost dobro osuši.

Takođe, kad ubacite garderobu, peškire ili posteljinu u veš mašinu i ona završi ciklus pranja, ne čekajte duže od pet minuta da otvorite vrata veš mašine i izvadite oprane stvari. Naime, što oprane stvari duže budu stajale u zatvorenoj mašini, to je veća šansa da se razviju bakterije koje izazivaju neprijatan miris.

Dodatni savet je da jednom u dve sedmice prebrišete gumu u unutrašnjosti mašine pamučnom krpom natopljenom sirćetom. Miris sirćeta će brzo ispariti, a ujedno ćete dodatno smanjiti rizik da veš koji budete prali poprimi neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar