U trendu

Budite profi u čišćenju: Stručnjak savetuje kako da duplo brže i lakše uklonite svu prljavštinu iz kuće

Stručnjaci za čišćenje su otkrili tajne uz koje profesionalni čistači mogu brzo, ali temeljno, da urede vašu svaku kuću od početka do kraja.

Ukradite ove savete i brzo ćete imati više slobodnog vremena, kao i čist dom.

UVEK ČISTITE OD GORE PREMA DOLE

Logično – prvo treba da obrišete prašinu sa polica, pa tek onda da oribate podove. Takođe, pronađite najudaljeniji kraj sobe od izlaza i od njega započnite. Na ovaj način ćete znati koji deo sobe ste već očistili, a koji je preostao. Ovo posebno važi za ribanje podova.

VOTKA JE NEVEROVATNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

U želji da se koliko je moguće odvojimo od standardnih sredstava za čišćenje kuće, u vidu hemijskih proizvoda, dobro je znati da piće poput votke krije u sebi magična svojstva. Votka je efikasna pri uklanjanju bakterija i lošeg mirisa u enterijeru.

ČIŠĆENJE UZ POMOĆ KRIŠKE HLEBA

Neverovatno ali istinito. Ukoliko želite da se oslobodite prašine i prljavštine u svom stanu, jednostavno stavite krišku hleba na mesto gde se sakupila nečistoća i posmatrajte kako poput sunđera hleb upija sve oko sebe. Takođe, kriška hleba vam može pomoći i pri sakupljanju sitnih komadića razbijenog stakla.

UKLANJANJE DLAKA OD KUĆNIH LJUBIMACA

Kao vlasnici pasa ili mačaka, sigurno ste u potrazi za kreativnim rešenjem za sakupljanje njihovih dlaka. Naša preporuka su vlažne gumene rukavice, koje u jednom potezu mogu da sakupe mnoštvo dlaka sa nameštaja, a koje je potom jednostavnim pranjem pod mlazom vode, moguće savršeno očistiti.

KORISTITE SUNČEVU SVETLOST KAO IZBELJIVAČ

Ako su vaše plastične posude usled odlaganja različite hrane u njima promenile svoju boju, jednostavno ih ostavite nekoliko sati izložene na Suncu. Čak ni najupornije mrlje ne mogu da se nose sa sunčevom svetlošću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar