U trendu

Buđ se ovako uklanja na prirodan način i to sa samo tri sastojka (video)

Ekspertkinja za čišćenje podelila je recept za jednostavan sprej koji uklanja plesan i sprečava da se ponovno vrati. Chantel Mila, koja se na Tik Toku zove Mama Mila, u videu na TikToku otkrila je da ona koristi samo tri prirodna proizvoda, odnosno sirće, ulje karanfilića i ulje čajevca, prenosi Dejli Mejl.

@mama_mila_

How to rid mould & prevent it from returning 🧼 #cleaninghacks #bathroomcleaning #hometips

♬ Angeleyes (Sped Up Version) – april aries bae (SVT)

Chantel je u bočicu s raspršivačem sipala šoljicu alkoholnog sirćeta, 20 kapi ulja karanfilića i 20 kapi ulja čajevca. Objasnila je da kiselost sirćeta pomaže da se rešite spora plesni, a ulje karanfilića služi sličnoj svrsi, budući da njegova svojstva protiv gljivica takođe ubijaju spore plesni. Takođe, ulje čajevca deluje protiv gljivica i bakterija, te je sposobno da ubije sve vrste buši i spreči njihovo ponovno pojavljivanje.

Objasnila je da rastvor prska na površinu sklonu plesni i ostavlja dvadesetak minuta dok sprej obavlja ‘svoj posao’, a nakon toga samo ispere vodom. Video je dobio veliki broj pregleda, a mnogi su zahvalili Chantel na njenom jednostavnom triku za uništavanje plesni.

– Odlično, hvala! – napisala je jedna korisnica.

– Obožavam da naučim nove stvari na ovoj aplikaciji. Jedva čekam da isprobam ovo – dodala je druga.

Međutim, upozorila je i da, iako se plesan može očistiti, njen miris često ostaje nedeljama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar