U trendu

Buđi na gumi mašine čini da odeća posle pranja smrdi: „Ovako je uklonite i više se neće vraćati“

Možda se u vašoj mašini širi buđ, a vi toga niste ni svesni…

Plesan može brzo da raste u mašini za pranje veša zahvaljujući vlažnim uslovima unutar mašine, ali postoji jednostavno rešenje koje može da eliminiše problem, prenosi The Mirror.

Buđ u mašini za pranje veša može da bude noćna mora, ali jedan trik može da je ukloni zauvek. Zahvaljujući vlažnim uslovima unutra, buđ se lako razvija u oblastima kao što su guma oko vrata i fioka gde ide deterdžent.

Ne samo da izgleda neugledno, već može i da smrdi, čineći da odeća čudno miriše posle pranja. Međutim, postoji jednostavan način za čišćenje gume u mašini za pranje veša, koji takođe sprečava da se plesan vrati.

U Fejsbuk grupi gospođe Hinch Cleaning Tips jedan korisnik zatražio savet kako da očisti mašinu za pranje veša jer je bila prekrivena velikom količinom ružne buđi koja se stvorila tokom vremena.

Plesan se uklanja izbeljivačem

„Zdravo, prvi put pišem ovde i nadam se da će neko da mi pomogne. Dobio sam veš mašinu i veoma sam zahvalan na njoj. Na gumenoj zaptivki pored vrata ima buđi i crnih tragova. Kako mogu li da ih se otarasim? Da li je neko zaista probao nešto što je uspelo? Hvala vam na pomoći“, napisala je žena.

Najpopularniji predlog je bio da se izbeljivač stavi na malo papirnog kuhinjskog ubrusa i ostavi da stoji oko gume dok se plesan ne ukloni.

„Obložite gumu presavijenim listovima kuhinjskog ubrusa i potopite ih u izbeljivač, ostavite preko noći, a zatim ih uklonite i pustite praznu mašinu za pranje veša na najvišoj temperaturi“, glasi savet, a prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.