Čak i boja ovog kućnog ukrasa može da prizove novac i napredak, bitno da odaberete pravu

Feng šui je tradicionalno kinesko verovanje koje propoveda postojanje bioenergije oko svakog čoveka, a njenom kontrolom se u životu može dogoditi sve ono što poželite.

Prema ovoj tradiciji, kontrola te bionergije, postiže sepravilnim uređenjem prostora, raspoređivanjem nameštaja i upotrebom boja.

Novac je svima važan. On, naravno, ne može da donese ljubav i zdravlje, koji su i najvažniji da bi čovek bio srećan, ali za sve one prateće stvari koje čine život upravo takvim, mirnim i srećnim, novac je potreban.

Sveće imaju određenu važnost u feng šuiju i njihovo paljenje je dobra metoda za prizivanje dobrih stvari u život.

Dakle, ukoliko vam je cilj da u ovoj godini imate više uspeha na finansijskom planu nego u prethodnoj, trebalo bi da zapalite sveću u nekoj od sledećih boja.

Bela sveća

Prema tradiciji, bele sveće se pale kako bi zaštitile dom od negativnih sila. Energija bele boje štiti kuću od siromaštva i štiti ukućane od svih nedaća koje mogu da ugroze članove porodice.

Narandžasta sveća

Narandžaste boja simbolizuju sreću. Veruje se i da donose napredak ako se zapale u prostoru u kom radite. Kako donosi sreću, narandžasta je i boja radosti i veselja, pa je poželjno da zapalite sveću uporavo ove boje u svečanim i veselim prilikama.

Zelena sveća

Zelene sveće su simbol bogatstva, obilja i napretka. Novi poslovi, novac i napredak cele porodice, prema verovanju, doneće paljenje upravo zelenih sveća.

Žuta sveća

Žute sveće, naročito ako se zapale u kuhinji, privlače napredak. Veruje se da sveće žute boje sprečavaju ukućane da nekontrolisano ili nepromišljeno troše novac.

Plava sveća

Kada treba da rešite neki veliki i ozbiljan problem, feng šui savetuje da zapalite plavu sveću, jer plava simboliše intuiciju. Dakle, kako bi odluke koje donosite u vezi posla bile ispravne, na svom radnom mestu, a naročito ako radite od kuće, zapalite plavu sveću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.