U trendu

Čak i najprljavije patike će ponovo biti blistavo bele: Očistite ih za 5 minuta i to samo jednim proizvodom

Bele patike su idealne za leto, ali ako ih često nosite više ne izgledaju tako lepo. Najčešće poprime sivkastu boju i izgube prvobitni sjaj.

Patike možete čistiti pomoću sode bikarbone, praška za veš ili sirćeta, ali najlakši način uključuje samo jedno sredstvo koje definitivno već imate pri ruci: tečnost za pranje posuđa.

Zvuči čudno, budući da se ova tečnost obično koristi za pranje tanjira i šolja, a ne za  garderobu i obuću, ali Maiv Ričmond, osnivač kompanije za kućnu organizaciju Maeve’s Method kaže da je odlična za vaše bele patike.

– Tečnost za pranje sudova se obično povezuje sa pranjem šerpi i tiganja, ali u stvari je odličan univerzalni alat za čišćenje doma, uključujući obuću. To je zbog magičnih agenasa za čišćenje koje se nalaze unutar njega. Glavni aktivni sastojak je deterdžent, tako da kada se pomeša sa vodom stvara lagane, penaste mehuriće koji su sjajni za prodiranje mrlja i razgradnju ulja, odnosno prrljavštine sa ulice koja je uprljala bele patike – ističe Maiv.

Kako da očistite bele patike?

– Da bi bele patike ponovo izgledale kao nove, sipajte tečnost za pranje posuđa (ne više od kašičice) u šolju vode i mešajte dok ne dobijete penu. Zatim koristite čisti sunđer ili staru četkicu za zube kako biste nežno utrljali smešu na sve površine, uključujući đon – objašnjava Ričmondova.

Da biste ih osušili, stručnjak preporučuje da koristite suv, čist sunđer ili ubrus. Prebrišite ih dok ih čistite.

– Možda ćete morati da ponovite postupak dok se sa nekih područja povuku prljavština i mrlje, zato budite strpljivi. A ako su mrlje tvrdoglave, dodajte malo alkoholnog sirćeta i sode bikarbone u smešu za dodatan efekat izbeljivanja – zaključuje Maiv Ričmond.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар