U trendu

Uz ove fore uštedećete novac ako se grejete na peć: Ove greške pravite

Većina nas pravi naizgled sitne greške, a koje prave veliku razliku na kraju računice

Jesen je pokazala svoje pravo lice, pa proteklih nedelja u kući ili stanu nije moglo da se boravi bez grejanja, a još hladniji dani uskoro stižu.

Uskoro će peći morati da „rade“ punom parom. Ukoliko se grejete na struju i TA peć, kada stignu računi neće vam lako pasti.

Može li da zagreje celu kuću?

Prvo što treba da znate jeste da TA peć treba da stoji ispod prozora ili do najhladnijeg zida, i to udaljena od njih 20 cm.

Drugo važno pravilo jeste da ne blokirate izvor toplote, što znači da prostor ispred peći ne sme da bude zatvoren. I nikako nemojte držati ploče ili neke druge nezapaljive predmete na peći, smanjujete širenje toplote, a samim tim će ona morati duže da radi kako bi zagrejala prostorije.

Da bi TA peć zaista i bila ekonomična, neophodno je da se ona puni toplotnom energijom, odnosno da grejači rade samo dok je na snazi jeftina struja. Ako želite da iskoriste njen pun potencijal, a ne prekoračite potrošnju, važno je da ne bude isuviše mala za prostoriju koju greje. U suprotnom, da bi postigli željenu temperaturu moraćete često da uključujete ispuštanje toplog vazduha, a na taj način će se brzo potrošiti akumulirana toplotna energija, pa će biti potrebno dopunjavanje u vreme kada je struja poprilično skupa. I to je jedna od najčešćih grešaka koju većina pravi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.