U trendu

Čarobni trikovi za brzo sušenje posteljine koji će vam olakšati život tokom zime

Sušenje posteljine je izazov sa kojim se suočava skoro svako domaćinstvo, posebno tokom hladnijih meseci. Kako sušiti posteljinu zimi? Pre svega, važno je shvatiti da posteljinu ne treba sušiti na radijatorima, jer to nije bezbedno i može izazvati kondenzaciju i vlagu u prostoriji​​​.

Sušenje posteljine može biti prilično mali projekat, posebno tokom zimskih meseci kada je sušenje na otvorenom otežano. Ali ne očajavajte, postoje jednostavni, ali efikasni načini da ubrzate sušenje, bez obzira na vremenske prilike.

Kako sušiti posteljinu zimi

Rano jutarnje sušenje

Počnite da sušite ujutru kada su sobe obično prazne. Rasprostrite posteljinu u prostoriji sa dobrom cirkulacijom vazduha i centralnim grejanjem, ako je moguće. Tako ćete postići da se osuši do večeri bez uznemiravanja članova porodice.

Iskorišćenost prostora i nameštaja

Ako nemate dovoljno prostora, koristite vrata ili stalak za sušenje. Viseća posteljina preko vrata pomaže u sprečavanju gužvanja, dok je stalak za sušenje idealan za veće predmete kao što su posteljina. Pre sušenja na vratima, ne zaboravite da proverite da li su čista, kako ne biste uprljali sveže opranu posteljinu.

Važnost svežeg vazduha i sunca

Ako je moguće, osušite posteljinu na otvorenom. Svež vazduh i vetar pomažu da se veš brže osuši, uz zadržavanje svežine i mekoće tkanine. Međutim, pazite na direktnu sunčevu svetlost jer ona može izazvati bledenje boja.

Pažljivo vešanje

Prvo preklopite posteljinu, a zatim je okačite za ivicu da biste stvorili efekat jedra koji ubrzava sušenje. Ovo posebno važi za veće predmete kao što su navlake za jorgan.

Sušilica kao spasitelj

Ako imate sušilicu, koristite je. Mašina za sušenje obezbeđuje brzo i lako sušenje, bez obzira na vremenske uslove, i odlična je alternativa kada nema mesta za vešanje ili kada je vreme nepovoljno.

Ventilacija je ključna

Kada sušite posteljinu unutra, važno je redovno provetravati da bi se sprečilo nakupljanje vlage. Prekomerna vlažnost u zatvorenom prostoru ne samo da je neprijatna, već može izazvati i zdravstvene probleme. Koristite ventilator ili odvlaživač ako je potrebno.

Uz prave trikove i malo planiranja, sušenje posteljine može biti brz i lak zadatak. Bilo da sušite na svežem vazduhu ili unutra, pravilno sušenje ne samo da ubrzava proces, već i produžava životni vek vaše posteljine i održava je svežom i udobnom, prenosi Citymagazine.si.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar