U trendu

Ceo komšiluk zavideće vam na orhidejama, samo ako sledite ova pravila za negu ovih lepotica

Vaše orhideje biće lepše nego ikad

Sa 30.000 različitih vrsta orhideja, nemoguće je dati opšta uputstva za negu i uzgoj. Međutim, u zavisnosti od toga kako izgleda orhideja mogu se dati neka uputstva o tome kakvu svetlost voli, koliko vode i kako je uzgajati, prenose Gardeners.

Ako biljka ima malo listova ili kožastih listova, verovatno je biljci potrebno okruženje sa visokim osvetljenjem. Ako su listovi mekani i mlohavi , biljke su verovatno veoma osetljive na svetlost i ne treba ih postavljati na sunčani prozor okrenut prema jugu.

Ako orhideja ima masne pseudobulbe, treba je zalivati umereno i treba da se uzgaja na grubim komadima kore. Ako orhideja nema pseudobulbe, možda će zahtevati češće zalivanje ili bi trebalo da se uzgaja u medijumu za uzgoj koji zadržava vlagu, kao što je mahovina.

Pseudobulba je inače organ čuvanja koji se nalazi u mnogim epifitskim i zemaljskim simodijalnim orhidejama. Nastaje iz zadebljanja dela stabilne između izvora lista i može se sastajati od samo jednog internodija ili više, nazvanih heteroplastičnih i homoblastičnih. Iz ove strukture obično potiču svi listovi i cvetovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar