U trendu

Ceo život pogrešno peremo peškire: Ovo je jedini način da budu mirišljavi i mekani

Ko ne bi voleo onaj premekan osećaj na koži kad se brišete novim peškirom? Šteta što on ne traje dugo, s obzirom na to da je dovoljno tek nekoliko pranja da peškiri izgube mekoću i postaju sve grublji.

Logično bi bilo pomisliti kako bi možda valjalo dodati još malo omekšivača da grubim peškirima vratite staru slavu, ali ne – to nije nikakav trik, a samo ćete bacati novac i zagađivati okolinu.

Stručnjakinja za interijere Rejčel Koen tvrdi kako ona “manje je više” u ovom slučaju dolazi do punog potencijala.

Perite ih u hladnoj vodi

Mogli biste pasti u iskušenje da ručnike ubacite na najvišu temperaturu jer ipak ih valja temeljito oprati. Koen kaže da je to prva i glavna greška koju ljudi čine. Peškiri se peru u hladnoj vodi jer se tako sprečava skupljanje po šavovima, boje ostaju postojane, a čak se i neke mrlje bolje skidaju na niskim temperaturama.

Zaboravite na omekšivač

Hemikalije iz omekšivača mogu zapravo oštetiti tkaninu i učiniti da vaši peškiri svakim pranjem budu sve tvrđi.

– Umesto toga, ubacite tenisku lopticu u bubanj perilice da ih ravnomerno meša i vrati im mekoću, savetuje Koen.

Ne sipajte deterdžent odokativno

Svaka marka i vrsta ima svoja pravila i upute na poleđini ambalaže. Ta uputstva valja s vremena na vreme pročitati i ponašati se u skladu s njima. Nećete ništa postići ako koristite veću količinu, bilo tečnog ili deterdženta u prahu. Naprotiv, zbog toga vaši peškiri izlaze tvrđi nego što su bili.

Ne sušite ih predugo

Namena peškira je da dobro upijaju vlagu, stoga njima nije potrebno dugo da bi se osušili. Koristite li električnu sušilicu, peškire stavite na najkraći ciklus. Još je bolje ako ih “dovršite” napolju na svežem vazduhu, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.