U trendu

Ceo život pogrešno puštate vodu u WC-u: Evo kako se to pravilno radi (video)

Američki mikrobiolog Tim Kal (32) otkrio je koliko je kupatilo prljavo pre i nakon puštanja vode u WC šolji. Napravio je eksperiment i zaključio da bi poklopac WC šolje morali da spuštamo pre puštanja vode.

Kal je želeo da zna kako svakodnevne kupatilske aktivnosti utiču na kvalitet vazduha pa je zato testirao svoju kupatilo na bakterije. Eksperiment je podelio na društvenim mrežama.

@whatmightgrow

@rubin_allergy It looks like private home bathrooms don’t have a strong enough flush to send bacteria very far. For those wondering I have a Beneke brand toilet. #bacteria #bathroom #microbiology #timelapse #whatmightgrow

♬ Summer – Instrumental – Devinney

– Radim ovo jer me uvek zanimalo šta se razmnožava oko mene i želeo sam da to vizualno prikažem – rekao je Kal.

Kako bi otkrio koliko je kupatilo zagađena pre i nakon puštanja vode stavio je Petrijevu posudu na vodokotlić i ostavio poklopac šolje podignut 10 minuta. Prvo je testirao kvalitet vazduha pre puštanja vode, a zatim nakon obavljanja nužde i puštanja vode.

Pre puštanja vode posuda je sakupila samo dve bakterijske kolonije, a nakon pet bakterijskih kolonija.

– Ovaj put sam otkrio da vazduh nije ni približno tako prljav kao što sam mislio da će biti – priznao je i dodao da planira da ponovi test.

– Jako sam zainteresovan za povećanje veličine uzorka kako bih utvrdio da li je ovaj test bio samo odstupanje ili vazduh u kupatilu nije ni približno tako prljav – rekao je Kal, a prenosi 24sata.hr.

Mnogi u komentarima nisu mogli da veruju da ima onih koji puštaju vodu u WC-u bez spuštanja poklopca, piše Njujork Post.

– Nekoliko puta sam se već posvađala sa suprugom zbog nepuštanja poklopca, ali evo sada sam jako srećna što sam saznala da nemam praktično nikakav argument – komentarisala je sarkastično jedna žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.