U trendu

Ceo život pogrešno sečemo tortu: Evo kako se to pravilno radi (VIDEO)

Jedna gurmanka odlučila je da razreši misteriju i objasni šta to pogrešno činimo prilikom rezanja kolača i torti, kako bi ih pravilno isekli na jednake komade, što će uglavnom nepravilno radimo. Internetom kruži snimak ove žene koja se u jednoj američkoj tv emisiji pojavljuje kao gošća.

Na vrlo jednostavan način i u kratkom snimku ona je objasnila kako je usavršila veštinu sečenja torte da bi isečeni delovi bili jednaki. Suština je u stvaranju minijaturnog kruga unutar torte ili kolača. Pošto je želela da objasni šta pod time misli, ona je uzela jednu srednju činiju koju je naopačke stavila preko torte.

Žena je pokazala jednostavan način da se iseče trta na jednake komade

– Ovo ćemo koristiti samo kao vodič – napominje ona u klipu.

Nastavila je lagano da pritiska činiju kako bi ostao fini otisak glazure. Kada je krug bio formiran ona je počela sa sečenjem. Uokvirujući krug i tortu u sredini, rekla je da će to biti zasebna torta. Nakon što je završila sa sečenjem, došla je do poslednjeg koraka koji je bio mnogo jednostavniji i koji je zahtevao samo sečenje komada kako bi dobila ujednačene kriške.

– To je mnogo lakše nego doći do središta torte – dodala je.

Publika u studiju je bila zatečena trikom pozdravljujući ovaj potez i dosetljivost ovacijama. Pratioci na društvenim mrežama su takođe bili oduševljeni ovim trikom, pa su istakli kako je samo bilo dovoljno da se neko doseti neke druge tehnike i da će to olakšati svima posao.

– Odlična ideja

– Sledeći put kada me neko zamoli da isečem tortu –

– Ne mogu da dočekam da ovo probam kada sledeći put napravim tortu –

– Na ovaj način moja mama godinama seče tortu a ja ima 41. godinu tako da nije to novi trik –

– Ovo je vest? Mislio sam da ovo znaju svi – komentarisali su Tiktokeri.

Dok su nek tvrdili da je tehnika odavno poznata, većina je rekla da su tek sada saznali za trik i da ih je ovo „prosvetlilo“. Takođe su naglasili da će dosta olakšati kada smo u stisci sa vremenom i kada želimo da sve bude besprekorno a relativno brzo, pa tako i parčići torte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.