U trendu

Četiri sastojka koje bacamo, a čine čuda za rast biljaka

Namirnice koje imamo u kući, i čije ostatke često bacamo, zapravo su odlično đubrivo za biljke. Ne misli se tu samo na već dobro poznate namirnice poput taloga kafe i čaja ili kore povrća i voća, već i na neke možda i, ako nemate iskustva s baštovanstvom, neočekivane.

Pivo je jedna od namirnica koja, zahvaljujući sastavu bogatom šećeru, pogoduje rastu biljaka. Ali, ne preterujte, jedom u dve nedelje dovoljno je zaliti biljke koje su posustale s otprilike decilitrom piva.

Još jedan saveznik u uzgoju bilja koji bi vas mogao iznenaditi ljuske su kikirikija. Potopite ih u vodu i nakon par dana stavite u teglicu, u zemlju oko biljke. Korisne su ne samo kao prihrana već i kao zaštita od gubitka vlage.

Kora citrusa takođe ima brojne blagodati za rast biljaka. Koru citrusa potopite u hladnu vodu preko noći i potom tu tečnost koristite za zalivanje jednom nedeljno.

Ovaj savet mogao bi vas iznenaditi, ali voda iz akvarijuma bogata je algama i mikroorganizmima tako da je sledeći put kad čistite ribice nemojte bacati već njome zalijte svoje biljke.

Svi navedeni sastojci podjednako su efikasni na sobne biljke kao i na one u bašti ili na balkonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar