U trendu

Četiri super trika da usisavanje tepiha više ne bude muka

Usisavanje je nešto što mnogima predstavlja pravu muku i većina ljudi svoj stan automatski usisava, bez ikakvog razmišljanja. Ipak, uz pojedine trikove možete svoje „umeće“ usisavanja da podignete na viši nivo.

Evo koja to četiri fenomenalna trika za usisavanje tepiha mogu da vam budu od velike koristi.

Oslobodite se neprijatnog mirisa tepiha

Tepisi često zadržavaju neprijatne mirise. Kako biste ih osvežili, pospite sodu bikarbonu na tepih i pustite je da odstoji nekoliko sati, da bi upila neprijatne mirise. Zatim usisajte sodu bikarbonu sa tepiha.

Pronađite izgubljeni nakit

Uzmite stare najlonske čarape i postavite nogavicu preko četke vašeg usisivača, a zatim ih učvrstite običnom gumicom. Ovakav način usisavanja će vam pomoći da pronađete nakit koji ste izgubili u stanu, a najlonska čarapa će sprečiti da nakit usisate.

Osvežite vazduh

Na vatu stavite nekoliko kapi esencijalnog ulja, poput ulja lavande ili nekoliko kapi osvežavajućeg limuna. Stavite vatu u prostor za filter usisivača, i osetićete suptilan miris dok čistite, koji će osvežiti vaš dom.

Ispravite udubljenja od nameštaja na tepisima

Ukoliko vam kauč ili fotelja duže vremena stoji na istom mestu, sledeći put kad premestite ovaj nameštaj, verovatno ćete primetiti udubljenja na tepihu. Isprobajte sledeći trik: stavite jednu ili dve kocke leda u udubljenje, a zatim pustite da se potpuno istopi. Kako se led topi, voda će polako natapati vlakna. Osušite područje, zatim usisajte to mesto i udubljenje će nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.